Proiect „UN VIITOR MAI BUN O CALIFICARE MAI BUNA”

 

Grup ţintă: un numar de 50 de angajati ai firmelor valcene de profil. Cunostintele si competentele dobandite in urma absolvirii de catre participantii la cursul de calificare propus vor ajuta angajatii sa se adapteze mult mai usor la noile cerinte ale intreprinderii in care isi desfasoara activitatea. Proiectul va imbunatati situatia grupului tinta prin cresterea competitivitatii pe piata muncii ca urmare a imbunatatirii performantelor angajatilor, cu efecte pozitive asupra vietii economice si sociale in ansamblu. Fata de cele 50 de persoane preconizate initial, proiectul numara in prezent 56 de beneficiari, dintre care 15 femei.
    
 Rezultate anticipate:
– Persoanele necalificate care lucreaza in meseria de lacatus mecanic de intretinere si reparatii universale vor avea acces gratuit la cursuri de calificare in domeniul in care lucreaza, durata cursurilor fiind de 720 de ore.
– Eliberarea a cel puţin 50 de certificate de calificare in meseria de Lacatus mecanic de intreţinere si reparatii universale.
– Acest lucru va permite dezvoltarea cunostintelor si competentelor in meseria pe care o practica, ceea ce va duce implicit la cresterea productivitatii la locul de munca precum si la progresul economic pe plan local.
– Cunostintele si competentele dobandite in urma absolvirii cursurilor de calificare propuse prin proiect, vor ajuta angajatii sa se adapteze mult mai usor la noile cerinte ale intreprinderii in care isi desfasoara activitatea.
– Proiectul va imbunatati situatia grupului tinta prin cresterea competitivitatii pe piata muncii ca urmare a imbunatatirii performantelor angajatilor, cu efecte pozitive asupra vietii economice si sociale in ansamblu.

Echipa de proiect:
Valentin CISMARU – manager proiect
Livia FIRESCU – responsabil financiar
Irina RADULESCU – responsabil cu instruirea
Elena CISMARU – consilier juridic

Durata proiectului:
– 18 luni: 01 septembrie 2009 – 28 februarie 2011

Perioada de desfăşurare a cursului:
– martie – noiembrie 2010

Stadiul implementării proiectului: in prezent, cursurile se desfasoara conform planificarii initiale, neinregistrându-se probleme sau întârzieri. Cele 56 de persoane înscrise, din care 15 femei,  frecventează cursul de calificare „Lăcătuş mecanic de întreţinere şi reparaţii universale”. Până la acest moment, beneficiarii au cunoscut 7 din cei 11 lectori ce sunt cuprinşi în programa de pregătire. De asemenea, până in data de 12 mai 2010 se inregistrau un număr de 180 ore de pregătire teoretică şi 160 ore pregătire practică. Alternanţa orelor de teorie cu cele de practică va conferi programului de formare profesională dinamism şi un plus de cunoştinţe în această meserie.
Competentele dobândite în urma promovarii cursului de calificare vor fi consemnate în suplimentele descriptive ce vor însoţi certificatele de calificare.

Detalii si informatii suplimentare puteti obtine la sediul Centrului de Pregatire Profesionala Valcea,
Str. Regina Maria nr. 7, Ramnicu Valcea, Telefon: 0250/733449, E-mail: cppv@ccivl.ro.
Persoana de contact: Irina RADULESCU – responsabil formare profesionala
E-mail: irina.popescu@ccivl.ro