Dacă ți se pare că ai trecut de vârsta tinereții și nu ai realizat absolut nimic în afaceri, fii pe pace: mai ai destul de timp la dispoziție, iar antreprenoriatul de succes se poate face la orice vârstă.
O demonstrează câțiva fondatori de afaceri foarte cunoscute și devenite de referință pentru domeniul lor, care înainte de a împlini 30 de ani nu făcuseră nimic remarcabil. Și chiar nu reușeau să se angajeze în compania care va ajunge să le cumpere afacerea.
Iată câțiva antreprenori foarte cunoscuți care au dat lovitura după ce au împlinit 30 de ani.
Jack Dorsey, Twitter – omul din spatele Twitter era skater pe la 20 de ani. Când a intrat în afaceri, a făcut-o mai întâi printr-un serviciu de dispecerat pentru taxiuri. Iar când acesta a dat greș, l-a abordat pe Ev Williams (care conducea Odeo) cu ideea de a realiza un serviciu de mesagerie instant. Lui Williams i-a plăcut ideea, iar în afacere au mai intrat Biz Stone și Noah Glass. Jack Dorsey a ajuns CEO-ul Twitter la 30 de ani.
Tim Westergren, Pandora – înainte de a lansa Pandora, la 35 de ani, Westergren era un muzician de mâna a doua, compozitor part-time. În primii doi ani de activitate ai Pandora, fondatorul său a reușit, cumva, să aducă compania chiar aproape de faliment și nu și-a putut plăti angajații (la fel, cumva i-a convins să lucreze pe gratis timp de 2 ani).
Jan Koum, WhatsApp – înainte de a crea serviciul de mesagerie (la 33 de ani), Koum aplicase pentru un post în cadrul Facebook și…fusese respins. Amuzant, nu-i așa?
Jack Ma, Alibaba – este deja de notorietate faptul că miliardarul chinez nu a reușit nici măcar să se angajeze la KFC. Însă, înainte de a pune bazele Alibaba, un conglomerat online de miliarde de dolari, Jack Ma nu folosise vreodată un calculator până la vârsta de 30 de ani.
Ben Horowitz, LoudCloud – Horowitz este unul dintre cei mai cunoscuți investitori din lume (a fondat, alături de Marc Andreessen celelebra firmă de venture capital Andreessen Horowitz). Însă, după ce a intrat în afaceri, la 33 de ani, antreprenorul american a fost, deseori, aproape de faliment. Noroc că a vândut LoudCloud când avea 41 de ani pentru 1,6 miliarde de dolari.
Sursa: start-up.ro, Oana Cosman