
Se ocupa de pregatirea produselor alimentare pentru gatit, in vederea realizarii preparatelor culinare dupa diferite retete care sa satisfaca dorintele consumatorilor.
Tipul programului: Calificare, Nivelul 2
Cod COR: 5122.2.1
Durata: 720 ore
Conditii de participare: minim 10 clase absolvite
Competente dobandite:
-
Comunicarea la locul de munca
-
Desfasurarea muncii in echipa
-
Aprovizionarea cu materii prime si auxiliare a locului de munca
-
Organizarea cadrului general de deschidere si inchidere a activitatii sectiei
-
Intocmirea documentelor specifice
-
Pregetirea antreurilor calde si reci
-
Pregatirea fripturilor si a mancarurilor din carne
-
Pregatirea preparatelor din peste si fructe de mare
-
Pregatirea manacarurilor din legume, orez, oua, paste fainoase
-
Pregatirea preparatelor lichide si a deserturilor
-
Prepararea aluaturilor de baza
-
Realizarea actiunilor de supervizare si control
Acte necesare inscrierii:
-
Copie act de identitate
-
Copie certificat de nastere
-
Copie diploma de studii
-
Copie certificat de casatorie (daca este cazul)
-
Aviz medical:
-
pentru cei angajati in domeniu: copie carnet medical periodic cu analizele specifice activitatii din bucatarie efectuate (RBW, micro sau RX-pulmonar, ex. Coprobacteriologic si ex. Coproparazitologic) nu mai vechi de 3 luni
-
pentru cei care nu sunt angajati In domeniul alimentatiei publice: ex. Coprobacteriologic si ex. Coproparazitologic.
-