Miniștrii Rovana Plumb și Åsa Regnér – dialog privind cooperarea româno-suedeză pentru incluziunea socială a grupurilor vulnerabile

Doamna Rovana Plumb, ministru delegat pentru Fonduri Europene, a avut o întâlnire de lucru cu doamna Åsa Regnér, ministrul suedez pentru Afaceri Sociale și Egalitate de Gen, în prezența Excelenței sale, doamna Anneli Lindahl Kenny, ambasador al Regatului Suediei la București și a Excelenței sale, domnul Iulian Buga, ambasador al României la Stockholm. La întâlnire, a fost prezent, de asemenea, domnul Dan Paxino, secretar de stat în MDRAPFE.

Dialogul a vizat continuarea colaborării dintre cele două țări privind incluziunea socială a grupurilor vulnerabile, inclusiv a cetățenilor români aparținând minorității rome.

Doamna Plumb a asigurat delegația suedeză de întreg suportul părții române pentru consolidarea relațiilor de cooperare și a propus extinderea colaborării printr-un posibil nou program dedicat comunităților vulnerabile. Acesta ar urma să fie implementat de autoritățile locale din ambele țări, cu implicarea societății civile și a tuturor instituțiilor cu atribuții în implementarea strategiei naționale de incluziune a cetățenilor de etnie romă prezenți atât în Romania, cât și în Suedia.

]]>