Sketch AR: cum să treci de la „desenatul pe geam” la unul profi


Sketch AR este o aplicație mobilă care folosește realitatea augmentată pentru a-ți îmbunătăți abilitățile de desen.

Ideea din spatele aplicației Sketch AR este destul de simplă: desenezi câteva figuri pe orice suprafață, îndrepți camera telefonului spre acestea, iar aplicația te ghidează pas cu pas pentru a desena obiectul afișat pe dispozitiv.

Aplicația poate fi folosită de către oricine, indiferent de abilitățile de desen pe care le are. Creatorii aveau nevoie, totuși, să vină cu câteva soluții pentru ca aplicația să funcționeze – de exemplu, în momentul în care o persoană desena, mâinile sale acopereau suprafața pe care se realiza acel desen, ceea ce făcea dificilă afișarea imaginii cu ajutorul camerei telefonului.

 

O altă problemă pe care trebuiau să o rezolve era aceea ca dispozitivul să poată face diferența între liniile pe care le desenează utilizatorul și cele cele pe care le afișează telefonul, cu ajutorul realității augmentate.

Dezvoltatorii aplicației spun într-un blog post că au creat un algoritm care învață camera să distingă între tot ceea ce vede, relatează The Next Web. De exemplu, fundalul este separat de mână, iar mâna este separată de umbră.

Această aplicație vine cu unele actualizări, printre care și ”Sketch AR School”, un tutorial cu imagini pe care utilizatorii le pot folosi pentru a învăța să deseneze.

Aplicația este disponibilă pe iOS și Android și poate fi descărcată în mod gratuit. În plus, aceasta este disponibilă și pe Hololens, platforma de la Microsoft pentru dezvoltatori.

Sursa: start-up.ro, Vera Iurcu