Un viitor mai bun o calificare mai buna

Proiect cofinantat din
FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
Proiect implementat de
CENTRUL DE PREGATIRE PROFESIONALA VALCEA in parteneriat cu CAMERA DE COMERT SI INDUSTRIE VALCEA
in perioada 01.09.2009 – 28.02.2011
UN VIITOR MAI BUN O CALIFICARE MAI BUNA   
   Proiectul contribuie la obiectivul general de crestere a potentialului economic si social al regiunii Sud Vest Oltenia prin cresterea productivitatii firmelor. Scopul proiectului este de a raspunde nevoilor specifice ale persoanelor angajate in intreprinderi de profil din judetul Valcea prin obtinerea unei calificari relevante pe piata regionala a muncii si conforma nevoilor de dezvoltare professionala ale grupului tinta al proiectului.

Dezvoltarea competentelor profesionale reprezinta solutia la dezechilibrul existent intre cererea si oferta de pe piata muncii.
Grup tinta: Numarul de beneficiari insumeaza la momentul actual 53 de angajati ai firmelor valcene de profil. Cunostintele si competentele dobandite in urma absolvirii de catre participantii la cursul de calificare si vor ajuta sa se adapteze mai usor la noile cerinte ale intreprinderii in care si desfasoara activitatea. Proiectul va imbunatati situatia grupului tinta prin cresterea competitivitatii pe piata muncii ca urmare a imbunatatirii performantelor angajatilor, cu efecte pozitive asupra vietii economice si sociale in ansamblu.    
Rezultate anticipate: Persoanele necalificate care lucreaza in meseria lacatus mecanic de intretinere si reparatii universale au acces gratuit la cursuri de calificare in domeniul in care lucreaza, durata totala a cursurilor fiind de 720 de ore.    
Eliberarea a cel putin 50 de certificate de calificare cu recunoastere nationala in meseria de „Lacatus mecanic de intretinere si reparatii universale”.
Dezvoltarea cunostintelor si competentelor in meseria pe care o practica, ceea ce va genera cresterea productivitatii la locul de munca precum si, la nivel general, la progres economic pe plan local.
    Echipa de implementare:
    Valentin CISMARU – manager proiect
    Livia FIRESCU – responsabil financiar
    Irina RĂDULESCU – responsabil cu instruirea
    Elena CISMARU – consilier juridic
    Durata proiectului: 18 luni: 01 Septembrie 2009 – 28 Februarie 2011
    Perioada de desfasurare a programului de formare profesionala: Martie – Noiembrie 2010
Din cele 56 de persoane inscrise, numarul de cursanti ce frecventeaza programul de calificare “Lacatus mecanic de intretinere si reparatii universale” era la inceputul lunii septembrie 2010 de 53, din care 15 femei.    Pana la acest moment, beneficiarii au cunoscut 10 din cei 11 lectori cuprinsi in programa de pregatire.
Alternanta orelor de teorie cu cele de practica confera programului de formare profesionala dinamism si un plus de cunostinte in aceasta meserie.
Competentele dobandite in urma promovarii cursului de calificare vor fi consemnate in suplimentele descriptive ce vor insoti certificatele de calificare. 
Detalii si informatii suplimentare puteti obtine la sediul Centrului de Pregatire Profesionala Valcea, Str. Regina Maria nr. 7, Rm. Valcea, Telefon: 0250/733449, E-mail: cppvl@ccivl.ro     /    irina.popescu@ccivl.ro