Formarea profesionala aduce beneficii atât pentru tine, cât și pentru angajator.

Programele de formare profesională aduc avantaje atât pentru angajați, cât și pentru angajatori.

Este important să știi că legislația prevede că programele de formare profesională pot fi organizate fie la inițiativa angajatorului cât și la inițiativa angajatului. Participarea trebuie să fie realizată cu acordul ambelor părți, care trebuie să înțeleagă oportunitatea și să își asume participarea.

Avantajul pentru angajații este că își pot îmbunătăți abilitățile profesionale, având șansa de a promova la locul de muncă către o poziție superioară.

De exemplu, dacă lucrezi într-un depozit – angajatorul poate decide să te trimită la un curs de pentru mânuirea unui motostivuitor. Dacă lucrezi ca ajutor de bucătar, poți fi trimis la un curs de ospătar. Dacă lucrezi într-un salon de frizerie, angajatorul te poate trimite la un curs de hair-stylist. Aceste pregătiri te pot ajuta atât la locul de muncă pe care îl ai, cât și pe viitor, la alte oportunități de job.

 

Din punct de vedere al angajatorului, acesta va avea în echipă oameni mai performanți, capabili să aducă un plus de valoare în companie.

 

Sursa: https://bunincariera.ro/