- scopul si localizarea proiectului
Facilitarea, pe parcursul a 12 luni, a dezvoltarii profesionale a 162 de lucratori din comertul en-detail valcean, cu precadere femei, pentru imbunatatirea competitivitatii si productivitatii la locul de munca si pentru a corespunde nevoii de competente de pe piata locala muncii.
- rezultatele proiectului
1. Dezvoltarea un model inovativ de instruire a fortei de munca, bazat pe asocierea intre furnizorii de formare profesionala parteneri in proiect si agenti economici interesati sa-si instruiasca personalul propriu in scopul eficientizarii activitatii
2. Pregatire profesionala adecvata, corespunzatoare cerintelor postului ocupat (50 lucratori in comert cuprinsi in cursuri de calificare de nivel 1 in meseria de lucrator comercial; 112 lucratori in comert cuprinsi in cursuri de perfectionare timp de 6 luni, diferentiat in functie de competentele necesare postului ocupat (instruire teoretica si practica in: tehnologia comercializarii marfurilor, notiuni de organizarea muncii si legislatie, comunicare si informatica in comert); 112 lucratori auditati psiho-aptitudinal pentru consiliere si orientare in cariera; 1 suport de curs pentru calificare; 4 suporturi de curs pentru fiecare modul de perfectionare.
3. Abilitati si competente profesionale sporite dobandite de lucratorii in comertul en-detail cu bunuri de consum (participantii la cursul de calificare si perfectionare dobandind astfel competente certificate, solicitate pe piata muncii); insusirea unor cunostinte, metode si procedee moderne necesare pentru indeplinirea sarcinilor de serviciu si deschiderea spre invatarea continua.
- rolul organizatiei si gradul de implicare
Partener, cu implicare in
– identificarea problemei si solutiilor pentru rezolvare
– stabilirea planului de proiect, inclusiv cu materiale referitoare la programa sesiunilor de pregatire
– furnizor de formare profesionala autorizat la nivel local pentru desfasurarea activitatilor de formare profesionala propuse
– elaborarea suportului de curs si a altor materiale informative
– asigurarea resurselor umane necesare pentru desfasurarea activitatilor de consiliere si formare profesionala
– asigurarea bazei logistice pentru instruire pentru modulul „Informatica in comert” .
- costul proiectului
45.000 euro, din care 36.000 euro fonduri publice
- finantatorii proiectului
Programul Phare 2004 – Coeziune Economica si Sociala, Dezvoltarea Resurselor Umane – Promovarea Capitalului Uman
ANUL IMPLEMENTARII 2007