Cum sa faci profit din energia verde


Augustin Oancea, omul de afaceri care conduce cel mai mare „vanzator“ privat de energie din Romania, sau Zoltan Teszari, antreprenorul din spatele afacerii RCS&RDS, au reusit sa stranga profit din companiile prin care isi administreaza afacerile din domeniul energiei verzi, chiar daca sectorul a fost maturat de schimbarile legislative.

Energia verde, un domeniu care pur si simplu a decolat incepand cu anul 2010 si care a generat investitii de circa 6,5 – 7 miliarde de euro in cei mai grei ani pe care i-a experimentat economia locala dupa prabusirea Lehman Brothers, le-a atras atentia si antreprenorilor romani. Cei mai multi insa au ales domeniul energiei solare, principalul factor fiind faptul ca investitiile in astfel de proiecte cereau sume mai mici, iar schema de sprijin promitea o recuperare rapida a banilor „blocati“ in panouri.

Unul dintre antreprenorii care au investit masiv in domeniul energiei verzi, in proiecte solare, este Augustin Oancea, cel care controleaza Tinmar Ind, compania care a avut o crestere spectaculoasa pe seg¬mentul furnizarii de energie electrica, de¬venind cel mai mare jucator privat de profil.

Sursa: Ziarul Financiar